2 Meisjes dolblij! (102)

De tien woorden in dit verhaal zijn: krant, kruk, kachel, raam, reiger, wei, lam, dennenboom, punt en huisje

De mama van Floor loopt zingend de kamer binnen. “Oh denneboom,  oh.. au…”. Zij wrijft over haar elleboog.  “Doet het erg pijn mama? Je zwaaide ook zo wild met je arm toen je de kamer inliep!” “Pijn valt gelukkig mee! Wat zijn die lichtjes in de boom van de buren wonderschoon Floor. Ik kon het zingen van dat bekende liedje niet laten!” “Ik heb ze nog niet gezien!”

Ze stapt van de kruk af en loopt naar het raam. “Ik zie geen lichtjes in de boom!”, zegt Floor. “Oh, dan heeft één van de buren ze uitgedaan. Het is al behoorlijk licht buiten. En het duurt nog ruim twee weken voor het Kerst is!” “Mams, ik zag net in de krant, die op tafel ligt, een reclame-advertentie. Daarin staat een foto van een leuk klein huisje. Er binnenin zie je allemaal lichtjes. Er zitten ook poppetjes in. Zou zoiets niet heel leuk staan op die plank naast de kachel?” “Dat is een leuk idee meisje! Een kerstboom in huis, dat doen we dit jaar niet he? We versieren de kamer wel. We hebben spulletjes genoeg!”

Als het middageten op is, lopen ze naar het dorp. Het is een beetje triest weer. Het zonnetje houdt zich schuil achter een wolk. Hier en daar zijn mensen bezig de laatste rommel uit de tuin te verwijderen.
Er wordt veel gegroet en hier en daar een praatje gemaakt. Een gezellige boel! Zelfs de zon wil zich laten zien. Ze lopen direct naar de winkel, die in de advertentie van het dagblad wordt genoemd.
Gelukkig zijn ze op tijd. De verkoper heeft nog een gewenst modelletje staan. Hij haalt het uit de verpakking en doet de lichtjes aan. ” Wat mooi is dat!” roept Floor dolblij. Mams besluit het te kopen.
Het verdwijnt weer netjes in de doos. Ze hoeven het niet zelf mee te nemen. Het wordt vandaag of morgen thuis bezorgd. Mama betaalt wel meteen. Ze drinken iets bij een bekend adresje? Er is keuze genoeg.

Als ze naar huis wandelen, ziet Floor iets op de grond liggen. Het is een klein beestje van plastic. Het is een lam. Dat is toevallig!! Gisteren hoorden ze het buurmeisje huilen. Ze was iets verloren, dat in het kerststalletje moest. Een wit jong beestje. Als ze bijna thuis zijn, lopen ze nog langs een wei. Daar staat in het midden iets, dat ooit een boom was. Alleen had een zware storm de takken daarvan afgeknakt. Hier en daar zitten aan de stam nog wat takjes.

“Mams kijk daar eens. Er zit een ooievaar op de punt van de boom!” “Floor, dat is geen ooievaar, maar een reiger. Het zijn allebei grote vogels. Vraag de juf op school maar eens, of zij daarvan voorbeelden kan laten zien. Dan kunnen de andere leerlingen het ook bekijken!”

En wie was dolblij met het gevonden witte beestje? Het leek wel een feestje!