Een leuke dag voor alle vier! (103)

De tien woorden in dit verhaal zijn: geluid, dansen, trompet, dak, plant, gras, lift, handdoek, ranja en vuurwerk

Op het schoolplein roept een onderwijzer luid: “Op oudejaarsavond, wat gebeurt er, als je het geluid hoort van 12 slagen uit het uurwerk, dan…”  “Komt er vuurwerk!”, roept Donna.  Er wordt hard gelachen. “Ook dat! Maar ik wilde zeggen, uit uurwerk van de kerkklok. Dan komt er, zoals jullie wel weten, een nieuw jaar. Laten we hopen, dat het een goed jaar wordt voor ons allemaal. En vergeet niet dat we er ook dan voor elkaar zijn.

We gaan nu nog even genieten van de lekkere ranja en wat knabbels. We zullen afwachten, of het gras na de vakantie nog groen is. Misschien is het wel wit! De meesten van jullie zullen dat niet erg vinden!”

Gerco, een jonger broertje van Donna, trekt zachtjes aan een haarvlecht van zijn zus. “Moest jij weer iets roepen, grapjurk!” Hij loopt snel de school in. Het ziet er daarbinnen heel gezellig uit. Als het tijd is om naar huis te gaan, waarschuwt Donna haar broertje om op te schieten. Opa staat al met zijn auto voor de school. Oma zit naast hem.

Ze gaan met z’n viertjes naar een balletvoorstelling kijken. Daar dansen jongelui van verschillende leeftijden. Na afloop gaan ze eten in een leuk restaurant.

De komende nacht slapen ze bij hun grootouders. Ze hebben er allen zin in! Het eten was heel lekker. Als ze bij de flat van opa en oma komen, gaan ze met de lift helemaal naar boven. Op het dak kun je ook uitstappen Naast de liftdeur staat een hele mooie plant. Het blad ervan is er niet afgegaan. Het is een groenblijver. Ze kunnen de hele omgeving nu goed zien. Heel veel lichtjes natuurllijk!

Nu gaan ze in de flat spelletjes doen. Ook opa en oma genieten ervan. Gerco mag wat langer opblijven. Dat vindt hij zo fijn! Maar hij gaat wel, als eesrte, onder de douche. Oma geeft hem een grote handdoek. Hij is snel klaar. Voor hij zijn bed ingaat, kijkt hij nog even uit het raam. Veel mensen hebben de gordijnen nu open. Weer veel lichtjes te zien en nog veel meer.

Dan ziet hij in een flat een man achter een open raam staan. Hij heeft iets in zijn hand. Het lijkt, of hij iets in zijn mond steekt. Oma staat naast hem en legt een hand op zijn schouder en zegt: “Ik zie, dat jij hem ziet. Tussen Kerst en Nieuwjaarsdag blaast die man iedere dag een halve minuut lang. Iedere dag een ander melodietje. Het klinkt heel vrolijk! Die man speelt op een trompet. En nu naar bed. Het is al weer stil!