Ik ben Sem. (1)

De tien woorden in dit verhaal zijn: drop, mama, groen, fiets, boek, eikel, dino, egel, hond en knijper

 

Ik ben Sem

Vanmiddag ga ik met mijn mama op mijn eigen fiets naar het bos.

Ik heb net een boek gelezen. Een verhaal over een dino, die weggelopen was uit een dierentuin. Gelukkig werd het beest gevangen en teruggebracht naar zijn hok.

Ik ga nu eerst even mijn boterhammen opeten. Daarna met mijn mama onze hond Fikkie uitlaten. Hij vindt het fijn als ik mee ga!

Als we de deur uitgaan moet mama zich bukken om onder de waslijn door te lopen. Er hangen lange broeken aan om te drogen. En wat is daar op de grond gevallen? Een wasknijper! Mama raapt hem op en zet de knijper weer op de lijn.

Ik heb drop gekregen. Lekker smullen! Wij lopen de straat uit en gaan een zandpaadje in. Aan beide kanten groeit gras. Het is herfst! De bladeren aan de bomen waren groen. Nu zijn ze bijna allemaal geel of rood of…..? Het heeft ook gewaaid. Er liggen veel bladeren op de grond. Ik zie hier en daar een eikel liggen. Over een poosje ga ik ze weer verzamelen.

Plotseling begint onze Fikkie te grommen! En dan zie ik wat hij ziet….een egel. Gelukkig heeft hij zijn stekeltjes niet overeind staan!! Mama maakt vlug een foto. Afwachten of we dat beestje daarop nog eens zien! Nu vlug naar huis. Fikkie krijgt dan een stikkie (lekkere gezonde knabbel). Mama en ik drinken wat en dan op de fiets naar het bos, maar dat wisten jullie al.