Verrassingen zijn meestal leuk! (111)

De tien woorden in dit verhaal zijn: dagboek: feest, taart, slingers, dans, muis, kraan, auto, trui, broek en deken

‘Mama, weet je wat ik zie’, roept Jip. ‘Een auto, een mooie blauwe. Het lijkt die van opa wel! Hij stopt hier voor de deur! Ja, hoor! Oma stapt uit.’ Ook van Carola’s kamer boven klinkt een blij geluid. ‘Opa en oma komen er aan!’ Beiden staan ze in een mum van tijd bij de voordeur. Mama is er ook al! Zij draait de sleutel om. Voor er gebeld wordt, staat de deur al open.

Wat een verrassing!’, zegt mam. ‘Kom er gauw in! Het is fris buiten. Oh,  je hebt al een dikke trui aan zie ik. Een mooie, mam!’ ‘Ja en opa een broek, die de benen goed warm houdt. Ikzelf heb mijn benen in de wagen warm gehouden met een deken.’ ‘Wel een waagstuk van jullie om zo’n lange rit te maken. Stel je voor, dat wij niet thuis geweest waren!’ ‘Dan waren we verder gereden naar Nienke en haar man Loek! Vrienden van ons, zoals je weet. Met hen hebben wij een afspraak om te komen logeren. We zien wel hoelang! Over 2 dagen vieren we samen de dag, dat we elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Dat is alweer een hele tijd geleden.’

Opa en oma pakken elkaar beet en gaan walsen. Dat gaat nog vlot. Het is een dans, die ze met elkaar geleerd hebben. Jip en Carola proberen het na te doen. Maar stoppen al vlug. Jip trapte op Carola haar tenen. Ze doet haar schoen uit om met de vingers van haar rechterhand de pijnlijke plek te masseren. Terwijl ze daarmee bezig is, schrikt ze en geeft een gil.

‘Een muis, daar!’ Maar ja, dat beestje heeft 4 pootjes en maakt dat hij wegkomt! Ze gaan met elkaar de kamer binnen en zoeken een zitplaats. Die hebben ze snel gevonden. Mams loopt door naar de keuken. Ze wil koffie gaan zetten.

Daar aangekomen moppert zij op zichzelf. Weet je waarom? Ze heeft de kraan niet goed dichtgedaan. Het waterstraaltje gaat z’n gang. Het water verdwijnt. Je weet waarin. Vaak zegt ze tegen haar kinderen: ‘Draai de kraan goed dicht. Wees zuinig met schoon water!’ En nu maakt ze zelf die fout. Altijd opletten dus! Ook als je ouder wordt. De koffie is klaar en er is natuurlijk ook drinken voor de kinderen.

‘Lijkt mij super leuk om zo’n dag te vieren. Versieren jullie dan ook alles?’ ‘Nou, alles’, zegt oma lachend. ‘Ik zou best willen helpen om alles feestelijk te maken!
Mogen wij mee? Het is vlakbij! Mama, wil jij ons dan straks weer ophalen?’ Ze zijn al gauw klaar om te vertrekken met z’n viertjes. Er gaat ook nog een tas mee. Weet je wat daarin zit? Heel veel slingers in allerlei kleuren. De kinderen hopen, dat ze mogen helpen om ze op te hangen. Dan wordt het feest vast en zeker nog mooier!!

Als ze voorbij de bakkerszaak rijden, stopt opa. Oma koopt nog even een kleine taart. Die krijgen ze met elkaar vandaag vast wel op!!